Last, But Certainly Not Least

Architect

Howells Architecture + Design

Photographer

Laurie Black Photography

Location

Richmond Neighborhood, Portland

This home in Southeast Portland had been previously updated by another firm through an extensive remodel and addition. HMC had the privilege of teaming up with Howells Architecture + Design on the last piece to be tackled, the family kitchen. The space was gutted and planned within the existing footprint, and reconfigured to increase intuitive task flow and to gain functional countertop and cabinet space from a redundant hall entry.

The back wall allows entry and room for mudroom-type storage. Oak floors and a large, frame-like opening draw your eye through to the dining room arch and beyond to the living space and focal fireplace.

The drama of this frame comes from the complex Horizon Blue and Opal Pacific Heath Ceramic tiles alternating in a vertical offset pattern. They add interest and cohesion to the kitchen and reinforce the perfect balance of traditional and modern established in the earlier remodel. The perfect exclamation point to a now beautifully finished home.

Start Your Project