Concordia Connections

Architect

Christie Architecture LLC

Photographer

KuDa Photography

Location

Concordia, Portland, OR

A small (22 square foot) addition and smart changes in layout connected once dark, isolated and inefficient rooms in this NE Portland home. HMC removed a wall and flipped the orientation of the kitchen and dining room to create a bright, welcoming space for family and cooking.

A dual waterfall quartz island offers ample space for homework and conquering complicated recipes. CVG fir cabinets and bookshelves organize all kitchen equipment, cookbooks and electronics neatly and cleanly while polished chrome fixtures and a stainless steel hood add sleek ornament to the palette. A large sliding door in the dining area offers a new link to the backyard along with a flood of light.

The adjoining living room and entry hall were also lightened and unified with new paint, trim and stair rails. Stainless steel makes another appearance, this time as a blackened statement surround for the living room fireplace. A new gas log set and a face of glossy moss Fireclay tiles adds to the perfect connection of new and old, clean and warm.

Start Your Project